Едукација

Странски јазици и работилници

Дружење

Нови пријателства

Забава

Игри, натпревари, квизови

ТРОЈКА ЗА СРЕЌА

Еуро Едукативните Центри – ЕУРОКИДС и ФАБРИКА ЗА ЈАЗИЦИ ви го претставуваат бројот ТРИ – затоа што ….чукни во дрво, чукни ТРИ ПАТИ заедно да учиме јас и ти  ☺ ….знаеме дека во друштво се’ е поубаво,  повесело и многу забавно!!!

THE ENGLISH WAY

ЕДЕН ЗА СРЕЌА – проект “THE ENGLISH WAY!”, каде со креативност најмладите  (од 4 до 7 годишна возраст)  добиваат можност да почнат да го разбираат и  говорат англискиот јазик, а истовремено да ја запознаат културата и обичаите на тој народ.   Ќе имаат прилика да ги осознаат, а потоа препознаат разликите во традицијата помеѓу британците и американците.

Секоја сабота од 10 до 12 часот ќе се учи англиски јазик, ќе се готви по рецептите на Џејми Оливер, ќе се јаде јајца и сланина, mac’n cheese, американски палачинки или по некое парче морков торта…… ќе се пие англиски чај, ќе се игра англиски валцер и пее англиски детски песни.

IT IS ALL GREEK TO ME!

ДВА ЗА СРЕЌА – проект “IT IS ALL GREEK TO ME!” , но нема така да биде за најмладите  (од 4 до 10 годишна возраст) бидејќи со ЕУРОКИДС ќе имаат можност да почнат да го разбираат и  говорат грчкиот јазик, а истовремено да ја запознаат културата и обичаите на нашиот сосед.

Секоја сабота од 10 до 12 часот ќе се учи грчки јазик, ќе се готви по рецептите на γιαγια’, ќе се јаде гиро, грчка салата или по некоја баклава…… ќе се пие чоко фрапе, ќе се игра сиртаки и пее грчки детски песни.

Часовите ќе се одржуваат во просториите на ЕУРОКИДС во една пријатна, динамична и весела атмосфера.  Професорот ќе го пренесе и доближи јазикот до децата на еден многу лесен, спонтан и потполно природен начин вклучувајќи игра, песна,  глума и интерактивност.

Да им овозможиме на нашите најмили весела саботна, но работна атмосфера!

ДА ИГРАМЕ, УЧИМЕ И РАСТЕМЕ ЗАЕДНО!!!

НИКОГАШ НЕ Е ДОЦНА

THE LAST BUT NOT THE LEAST – да не ја заборавиме ТРОЈКАТА ЗА СРЕЌА!!!

Да се биде пензионер не значи да се стопира процесот на вложување во себе. Затоа, овој септември започнува имплементација на проектот “НИКОГАШ НЕ Е ДОЦНА, ЗАТОА ШТО ГОДИНИТЕ СЕ САМО БРОЈКА!”.   Целта е да се поттикнат пензионерите  за своја едукација и доедукација, всушност изучување на најприменетиот јазик на денешницата – АНГЛИСКИ.  Слушателите добиваат можност да почнат да го разбираат и говорат англискиот јазик, а истовремено да ја запознаат културата и обичаите на тој народ.  Многу е важно да се истакне дека преку изучување странски јазици се придонесува за одржување на виталноста на мозочните клетки.

 

 

Часовите ќе се одржуваат во просториите на ФАБРИКА ЗА ЈАЗИЦИ  каде професорот ќе им го пренесе и доближи јазикот преку прмена на методи прилагодени за возраста и степенот на знаење.

Секој вторник во 10.00 часот ќе има интерактивна настава, ќе се пие англиски чај и сето тоа ќе биде една дружба за уживање и паметење.

МЕСТО КАДЕ СНИШТАТА СТАНУВААТ РЕАЛНОСТ!!!

Уписи

Сакате ли на вашето дете да му овозможите успешно совладување на
странски јазик?
Сакате ли да го надоградите неговото знаење?
Сакате ли комуникација веднаш?

Ако е така, тогаш повелете во EUROKIDS Language Factory.

Уписите за новата учебна година се во тек, резервирајте го вашето место на време.

Со правилен избор упехот е неизбежен!!!

Работно време:

Пон-Пет

09:00 - 21:00

Саб-Нед

10:00 - 16:00

Следете не:

Контакт:

Адреса: бул.Св.Климент Охридски 58-б
(Спроти Матица), 1000, Скопје